Opstramninger/nye regler til den kommende sæson

Stil spørgsmål omkring håndbold til Henrik Mortensen

Opstramninger/nye regler til den kommende sæson

Indlægaf Henrik Mortensen » tirs aug 20, 2013 1:40 pm

Opstramninger/nye regler til den kommende sæson

Henrik fortæller til Europamester, at der kommer nogle ret væsentlige opstramninger som man vil kunne se fra starten af den nye sæson.

Fløj spil Der vil blive slået hårdt ned på kontakt med fløjspillere, der er i luften/inde over feltet. Effekten vil have stor fokus, lad os tage et lettere overdrevent tænkt eksempler for at gøre det lettere at forklare.

En spiller hopper ind over og får et skub med en lillefinger, effekten er efterfølgende lille, så der dømmes straffe og deles en advarsel ud. Scorer spilleren godkendes målet, men der give s også en advarsel.

Effekten får en stor rolle her fremover, men der opereres fra dommersiden med 4 punkter, der bliver kigget på, når straffen skal udmåles:

Position - Bliver der skubbet fra siden, i ryggen, bagfra osv.

Kropsdel - Krop, hoved, hals, nakke osv.

Dynamikken - Løber, springer man ind i spillere, er angriberen i høj fart, eller foregår det mere afdæmpet?

Effekten - Får en væsentlig rolle her. Er det et lille skub, som får en stor effekt, så spilleren k ommer helt ud af balance og falder slemt ned, straffes det hårdt.

Streg spil:
Fastholdelse i kortere tid kan vurderes til en advarsel. Længere fastholdelser/omklamringer af stregspilleren, her snakker vi 2-3 sekunder, tolereres ikke længere. Det vil få større fokus og blive straffet med en direkte udvisning.

Ellers er der blevet snakket om, at dommerne skal være fokuserede på, at der skal være noget, når der dømmes, og prøve at rydde ud blandt de såkaldte billige udvisninger. Som en lille detalje kan det nævnes at trænerne/ officials på bænken tydeligere skal have markeringen på, der viser hvilken nr. hver enkel officials har på bænken. Man operer er med A-B-C og D.
Henrik Mortensen
 
Indlæg: 18
Tilmeldt: fre aug 16, 2013 8:07 am

Tilbage til Dommer Henrik Mortensen

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron