Brugen af headset

Stil spørgsmål omkring håndbold til Henrik Mortensen

Brugen af headset

Indlægaf Henrik Mortensen » tirs aug 20, 2013 1:38 pm

Brugen af headset

På det netop overståede dommer seminar var der også en dommer fra fodboldens superliga der lavede et oplæg, der blandt andet omhandlede kommunikation og brugen af head-set.
Vi fik os en spændende snak med Henrik Mortensen omkring brugen af head-set, som han syntes er et fremragende hjælpemiddel.

Begge dommere og observatøren har et head-set på under kampene, og alle tre kan høre alt, hvad hinanden siger både internt og til spillerne. Dommerne bruger det til at hjælpe hinanden og råber typisk korte kommandoer, som rød indkast, udvisning rød 4, passivt spil osv.

Men de har også nytte af det i og med, at de kan høre hinandens kommunikation, så hvis den ene dommer sige r til en spiller, at nu skal vedkommende ikke brokke sig mere, så er det ud, så har den anden dommer hørt det og er med på, at der nu er givet den sidste advarsel.

Observatøren, som sidder ved dommerbordet, spiller også en vigtig roller her. Han blander sig aldrig i dommernes linje eller kendelser på banen, men han høre alt og kan ved at trykke på en knap byde ind med korte kommentarer til dommerne. Han trykker sig ind og råber Time Out, når de er taget, men han hjælper også med at holde styr på, hvem der har fået advarsler, og hvor mange der er givet. Er der en træner, der har brokket sig for meget til dommerbordet og skal have en henstilling, bryder han også ind. Ligesom han tæller ned ved slutninger af hver pause, 10-9-8-7 osv.
Henrik Mortensen
 
Indlæg: 18
Tilmeldt: fre aug 16, 2013 8:07 am

Tilbage til Dommer Henrik Mortensen

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron